_GL19788.jpg

Om oss

En tydlig vision

Vizcon grundades 2017 med visionen att göra byggbranschen enkel. Att helt enkelt kommunicera informationen kring en byggnation på ett enkelt sätt så att alla förstår.

 

Vi kombinerar arkitektur, konstruktion och projektering med mjukvaru-utveckling och visualiseringar, för att åt våra kunder skapa en sömlös process – från idéskiss till byggstart.

 

Vi jobbar främst mot bostadsutvecklare och byggföretag, och att bygga långsiktiga relationer med våra kunder är hela vår grundidé och det vi brinner absolut mest för.

Kontakta oss

Tack, vi hörs!

Vårt team

Martin Grimberg

Grundare - Marknad/kundrelationer

Martin kommer från en bakgrund som snickare och affärsutveckling, 2017 startade han Vizcon AB med visionen att förenkla branschen.

 

Martins ansvarsområde är att marknadsföra och att stärka varumärket Vizcon, samt att bygga riktigt bra kundrelationer som håller för en lång tid.

Viktor Valdemarsson

Byggingenjör/BIM-projektör

Viktor är snickare i grunden och utbildade sig vidare till byggingenjör, direkt efter utbildningen började Viktor hos oss.

 

Här jobbar han mestadels med att projektera och ta fram produktionshandlingar till husfabriker runt om i landet.

Christian Pehrsson

Byggingenjör/BIM-projektör

Christian kommer från ett familjeföretag inom anläggningsbranschen. Han sadlade om till byggingenjör, började jobba som takstolskonstruktör. 2019 började han hos oss på Vizcon.

 

Christian jobbar främst mot husleverantörer och tar fram allt från bygglovshandlingar till produktionshandlingar.

Johan Ringqvist

Byggingenjör/BIM-projektör

Johan är utbildad som behörig snickare och arbetat några år innan han vidareutbildade sig till BIM-projektör, han har arbetat som både konstruktör och projektör på arkitektur och konstruktionsföretag. 2020 Började han på Vizcon.

 

Hos oss kommer Johan först och främst projektera villor och ta fram handlingar för prefab-produktion och montagehandlingar.

Sofie Johansson

Byggingenjör/BIM-projektör

Sofie är utbildad byggingenjör och har jobbat som takstolskonstruktör i 4 år innan hon började hos oss våren 2020. Sofie kommer att ha störst fokus på att hjälpa byggföretag med både A & K ritningar samt statikberäkningar.

 

Vi tror mycket på långsiktiga samarbeten med byggföretag, att förenkla deras vardag, och dessa samarbeten kommer Sofie att utveckla hos oss.

Sara Grimberg

Administration/Marknadsföring

Sara har en bakgrund inom både restaurang, butik och aktivitetsguidande.

 

På Vizcon är hon ansvarig för våra sociala medier, administration och arbetsmiljön  på kontoret i Falkenberg.

Baltzar Mattsson

Utvecklingsansvarig

Baltzar är systemvetare i grunden och har sedan 2016 jobbat med mjukvaruutveckling. Han jobbar med såväl backend som frontend och fokuserar på att bygga hållbara verktyg som löser problem för byggbranchen. 

 

På Vizcon ansvarar han för vidareutveckling och underhåll av plattformen som Vizcon tillhandahåller samt använder internt för att effektivisera verksamheten. 

Lucas Adolfsson

VD

Lucas har under flera år jobbat med försäljning och utveckling av mjukvara. 2016 började Lucas tillsammans med kollegor utveckla 3D-plattformen Wisibel för visualisering och försäljning av byggnader.   

 

På Vizcon ansvarar Lucas för visualiseringsplattformen Wisibel, och jobbar även med kund- och partnerrelationer. 

Elin Hall

Projektansvarig

Elin har en bakgrund i management, inredningsdesign och kundservice.

 

På Vizcon jobbar Elin som projektansvarig för vår tillvalsväljare samt med att sätta upp våra kunders specifika material- och produktbibliotek.

Alexander Johansson

Arkitekt

Alexander är utbildad arkitekt med bakgrund från Umeås och Chalmers arkitektprogram.

 

Sedan hösten 2020 arbetar Alexander på Vizcon med att stärka vår arkitektoniska kompetens. Hans främsta område är gestaltningsfaser för både villor och mindre flerbostadshus.

Carin Ollinen

Projektledare

Carin har en bakgrund i arkitektur, visualisering och kommunikation, och blir färdigutbildad våren 2022 med en master i landskapsarkitektur. Carin har flera års erfarenhet med att arbeta med 3D modeller från olika discipliner och konstellationer.

 

På Vizcon jobbar Carin med projekt i samband med Wisibel-plattformen.

Anton Möller

Anton har en bakgrund som snickare, med lite vidareutveckling och arbetslivserfarenhet från både industriellt byggande i framkant och projektledning av entreprenader så är han som klippt och skuren för Vizcon.

 

Tillsammans skall vi nu utveckla vårt kontor i Piteå och etablera oss i norra Sverige som ett riktigt vasst projekteringskontor!

Oscar Roos

Byggingenjör

Oscar har under våren gjort sin första LIA-period hos oss och kommer att rycka in och jobba så mycket som det passar under hösten/vintern.

 

Oscar har jobbar som snickare på både stora och små byggföretag vilket ger honom en riktigt bra grund att stå på när han nu utbildar sig vidare till byggingenjör. Vi hoppas detta är början på en lång och framgångsrik karriär för Oscar.

Amanda Eliasson

Amanda har jobbat som både husdesigner och som a-ritare på stora flerbostadsprojekt.

 

Hos oss är detta perfekt då Amanda kommer jobba både direkt mot huskonsumenter och mot stora projekt där det handlar om att ta fram volymberäkningar och maximera byggrätter samtidigt som man inte tullar på utformningen.