Vizconbloggen - "Den allra första"


Gör byggbranschen enkel

Med Vizcons brinnande intresse i att utveckla och förbättra denna bransch kommer vi/jag nu att skriva lite blogginlägg där vi lyfter olika frågor som rör både stort och smått inom ramen för vad som kan tänkas vara ”byggrelaterat”.

Jag som står bakom text och trams är Martin Carlsson som grundade Vizcon 2017 och som numera jobbar som marknadsansvarig, innovationsansvarig och övergripande kundutveckling. Och precis hur mycket annat som helst också men det lämnar vi därhän för stunden.

För det är ju trots allt så att det byggdes ju otroligt mycket redan innan Vizcon kom till världen och det kommer byggas otroligt mycket även efter Vizcon gått i pension, men under vår levnadstid så vill vi göra ett så stort & positivt avtryck som vi bara kan, inom det vi kan, vilket vi med bestämdhet påstår är byggbranschen.


Så hur började vår historia?

Grundpelaren i Vizcons bakgrund är ”kommunikation”, allt började där. Jag, som själv kommer från en snickarbakgrund, tyckte (och tycker fortfarande) att det är rätt så orimligt att en konsument lägger en stor del av sin framtida ekonomi, grannarnas respekt (eller avundsjuka) & allmän trivsel helt i händerna på t.ex. 2st 63 åriga herrar (oftast) som med sin stolthet och kreativitet skall försöka översätta konsumentens bild i huvudet till ett färdigt resultat. Och dessutom inom budget…. Inte direkt upplagt för omedelbar succé.

Ibland bli det bra, ibland lite mer sådär och ibland inte alls bra. Visst känns det lite onödigt?

Tänk ett liknande upplägg när man skall köpa en ny bil:

- OK, så den ska vara röd säger du, ska allt vara rött? Ca 4,8 meter lång och lagom bred så att man får in 3st stolar bredvid varandra? Om jag förstod dig rätt så ville du även att den skall ”bli lite som på STCC”? Menar du snabb då eller?

- Ja precis, det förstår exakt vad jag menar!

- Perfekt, vi hör av oss när det är klart, förresten vad ska den drivas av?

- OJ bra fråga, en motor?

- Absolut, det funkar.

- Tack, vi hörs.

Nu när jag tänker på det så är det faktiskt ganska synd att det inte går till så… Det hade blivit många finurliga kreationer på vägarna.

Ett sätt att förebygga denna typ av problematik är ju att man bygger bilen i en fabrik i stället, vilket det i och för sig känns som att de förstått. Just i den branschen.

I byggbranschen går det mer och mer dit hän men fortfarande lever mycket av kulturen kvar att ”bara vi kommer i gång med bygget så löser det sig på plats, det får bli en ÄTA senare”

Man är ändå glad att inte Volvo jobbar på riktigt samma sätt…


På Vizcon ska vi göra vad vi kan för att får till en förbättring och en enklare kommunikation!!


Hörs //Martin (Vizcon AB)