Kvarteret Romberg - när vårt drömjobb ”became true”

Vi har varit så utomordentligt säkra på vilket enormt värde vi skulle kunna skapa till branschen om vi tog alla lösa trådar kring projektering och marknadsmaterial i ett projekt, drog ihop dessa trådar till en go bunta och sedan flätade ihop alltsammans och levererade ett urstarkt rep.

Nu har vi fått ett projekt där vi verkligen får bevisa detta och vi så jäv.. taggade på att visa hur bra det kommer bli!!


Vi fick förfrågan om att ställa upp i en arkitekttävling för ett bostadsområde på ca 40 bostäder i attraktivt läge på västkusten. Vi spände bågen det hårdaste vi kunde och vann denna tävling trots att det är den första vi någonsin ställer upp i. Superkul såklart, men framför allt gav det oss också möjligheten att få vara med från allra första konceptskiss och sedan hela resan till ett färdigt projekt.

Kunden/byggherren tyckte det upplägget verkade precis hur bra som helst. Vi kommer därmed att leverera följande till detta projekt:

Konceptskiss/volymberäkning – Bygglovshandlingar – Visualiseringar – Projektidentitet – Projekthemsida – Konstruktion – Installationsprojektering – Energiberäkningar – Brandbeskrivningar – Bostadsväljare – Tillvalsväljare – Produktionsritningar till fabrik – Materialspecar - och mycket mer.


Så nu lagom till påsk så släpper vi ”Kvarteret Romberg”

Vi vill utmana det gamla och minska problematiken i byggprojekten och nu tänkte vi bevisa hur detta kan gå till. Ni kommer kunna följa arbetet löpande på www.kvarteretromberg.se och se hur allt växer fram i takt med arbetets gång.

Om detta projekt blir den succé som vi är övertygade om, så hoppas vi givetvis att projekt likt detta blir en del av vår vardag. Där vi kan bidra till ett mer hållbart byggande, kostnadseffektivt men med arkitektonisk finess. Drastiskt minskade ÄTOR och ett bättre slutresultat för beställare. En rimlig målsättning helt enkelt!! 😊


Hörs // Martin (Vizcon AB)